prajitura desert

Deserturi rapide

Cu totii suntem mai mult sau mai putin gurmanzi si ne place sa mancam bine, preparate care mai de care mai apetisante. Faptul ca la un moment dat suntem nevoiti sa o lasam mai moale este o alta poveste. Chiar si asa, cu ocazia zilelor speciale, precum onomasticile, atunci cand invitam rude sau prieteni la masa trebuie sa pregatim ceva deosebit. Iata cateva idei pentru realizarea catorva deserturi delicioase si nu foarte greu de preparat.

Pane din felii de paine cu alune

Ingrediente
Felii de paine alba, lapte rece, 4 linguri de alune sau nuci pisate, 3 oua, o lingura de zahar, scortisoara si ulei.
Mod de preparare
Feliile de paine se inmoaie in lapte. Intr-un va se pun zaharul si ouale. Se bat bine cu telul, apoi se adauga alunele macinate si se bate in continuare. Se scot feliile de paine din lapte si se trec prin compozitia cu ou. Se incinge ulei intr-o tigaie si se prajesc feliile de paine pe ambele parti.

La sfarsit se pudreaza cu zahar amestecat cu praf de scortisoara.

Crema de mere cu frisca

Ingrediente
1 kg de mere, 250 g zahar pudra, 200 g frisca.
Mod de preparare
Se curata merele, se taie felii, se pun intr-o cratita cu zaharul si cu jumatate de pahar cu apa si se lasa pe fos, sa fiarba pana scade toata zeama. Se da la o parte, se lasa la racit, se amesteca cu jumatate din cantitatea de frisca si se aseaza in cupe. Se orneaza cu restul de frisca.

Orez rusesc

Ingrediente
1 litru de lapte, 200 g de orez, 3 linguri de zahar, felii de ananas din compot.
Mod de preparare
Se fierbe orezul timp de 5-10 minute in apa, se strecoara si se spala. Se toarna in laptele fierbinte si se mai lasa la foc, se adauga zaharul si se fierbe pana scade. Se da de-o parte, se lasa la racit, se aseaza pe farfurioare sau castronase, care se garnisesc cu ananas din compot. Se mai poate pune, printre feliile de ananas, frisca sau albus batut cu zahar.

Grau cu fructe

Ingrediente
Un pahar si jumatate cu grau, 3 linguri cu zahar, 2 oua, o jumatate de litru de lapte, 2 linguri cu unt, coaja rasa de lamaie, 5 nuci, 6 caise, pesmet.

Preparare
Graul (sau arpacasul) se pune la fiert in apa calda. Se incearca apoi, iar cand este fiert bine, se adauga laptele si se lasa in continuare sa clocoteasca la foc mic. Cand a scazut suficient, se adauga zaharul, galbenusurile, untul, coaja de lamaie si miezul de nuca pisat, caisele tocate. Se amesteca totul, iar la sfarsit se adauga albusurile batute spuma. Se amesteca usor. Se unge o tava cu unt, se presara pesmet, se rastoarna compozitia si se da la cuptor. Se poate servi cald sau rece.

Afine cu smantana sau frisca

Ingrediente
Afine, zahar, jumatate de lingurita scortisoara, 1 lingurita cu unt, piscoturi.
Preparare
Se spala afinele, se scurg, se amesteca cu zaharul, cu smantana sau frisca si untul frecat. Se aseaza in cupe si se servesc cu piscoturi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 − 2 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.