Cat de sanatoasa este mancarea preparata la cuptorul cu microunde este o chestiune discutabila. Totusi, este cert ca este comod si usor de folosit pentru a incalzi rapid mancarea, pentru prepararea floricelelor de porumb sau chiar pentru a topi ciocolata. Problemele apar atunci cand uitam sa asezam un capac peste mancarea din acest cuptor, iar „accidentele” au ca urmare „redecorarea” cuptorului. Daca nu avem grija sa il curatam imediat, dupa doua-trei zile petele de mancare vor fi mult mai dificil de inlaturat.
Va prezentam astazi o metoda simpla, la indemana tuturor, care nu presupune vreun efort deosebit si nici folosirea produselor chimice de curatat. Aveti nevoie doar de o carpa curata, un bol cu apa si o lamaie. Principiul care sta la baza acestei metode este simplu, dar eficient: apa cu lamaie din bol se va evapora si se va depune pe peretii interiori ai cuptorului sub forma de condens, curatand resturile de mancare.
Cum procedam?
- Se curata resturile/bucatile mari de mancare din interiorul cuptorului cu microunde;
- Se stoarce lamaie in bolul cu apa. Tot in bol punem si cele doua jumatati ale lamaii stoarse, iar apoi il punem in cuptor;
- Alegem un program care sa permita apei din bol sa ajunga la temperatura de fierbere, iar cand incepe sa fiarba oprim cuptorul si mai lasam bolul in interior aproximativ 5-6 minute;
- Deschidem cuptorul si folosim o carpa curata sau servetele de hartie pentru a sterge/curata peretii interiori. Daca murdaria persista, putem inmuia carpa in apa cu lamaie din bol si insistam unde este nevoie. Putem folosi aceeasi apa cu lamaie pentru a curata si exteriorul cuptorului.
Asta a fost tot, o metoda simpla, eficienta si naturala! Speram sa va fie de folos. 🙂