uleiuri naturale pentru regenerarea parului

Uleiuri naturale pentru regenerarea parului

Daca parul tau nu mai straluceste, au aparut inesteticele varfuri despicate, are un aspect aspru, uscat, iar stilizarea cu peria rotativa sau ondulatorul este din ce in ce mai dificila, inseamna ca podoaba ta capilara are nevoie de un tratament de regenerare. Pentru a-ti veni in ajutor iti propunem cateva solutii eficiente, care vor restaura sanatatea parului tau, redandu-i stralucirea si frumusetea.

Tratamentele cu uleiuri naturale ajuta la pastrarea parului sanatos si stralucitor, hidrateaza scalpul si reduc uscaciunea si iritarea. Puteti alege dintr-o mare varietate de uleiuri naturale: de la produse cosmetice cu uleiuri combinate, precum Miracle Oil, la uleiuri simple de jojoba, nuca de cocos si rozmarin, disponibile in magazinele naturiste. Despre toate aceste optiuni vom vorbi in continuare:

Complexul de uleiuri naturale Miracle Oil

Este necesar sa avem putina experienta in folosirea uleiurilor naturale in ingrijirea corpului. Altfel, datorita texturii acestora, folosirea lor poate deveni neplacuta, iar petele de pe diferite materiale pot fi greu de scos.

O alternativa foarte buna o reprezinta complexul de uleiuri naturale Miracle Oil, un produs natural ce combina mai multe uleiuri naturale, oferind astfel o actiune puternica de regenerare a parului.

Miracle Oil are o formula naturala, ce contine ulei de jojoba, vitamina E, ulei de ricin, ulei de lamaie, ulei de avocado, ulei de ylang-ylang, ulei de samburi de struguri si ulei de piper. Fara conservanti si cu actiune complexa asupra firului de par, Miracle Oil este unul dintre cele mai bune produse naturale pentru regenerarea firului de par.

Utilizarea uleiului cald

Indiferent de tipul de ulei ales, procesul de folosire si tratament este acelasi. Spalati-va parul si lasati-l sa se usuce usor, pana cand mai este doar putin umed. Puteti aplica uleiul si direct pe parul uscat, in functie de tipul de par. Daca folositi un ulei natural care se solidifica, cum este cazul uleiului de cocos, incalziti-l usor la microunde sau cu apa calda, pana devine lichid.

Masati scalpul si aplicati ulei pe toata lungimea parului. Veti avea nevoie cam de jumatate de ceasca, dar depinde de lungimea parului. Infasurati-va parul intr-o casca de plastic (ca cea de dus), inveliti-l cu un prosop fierbinte si asteptati cam jumatate de ora.

Spalati-va apoi parul, aplecandu-va pentru a evita accidentele la dus, cauzate de uleiul alunecos. De asemenea, puteti opta sa lasati uleiul peste noapte, daca preferati si sa il spalati dimineata.

Uleiul de jojoba

Uleiul de jojoba pur, disponibil in magazinele naturiste, este cel mai apropiat de uleiurile naturale produse de corpul uman. Acest ulei hidrateaza parul si este deosebit de util daca aveti parul uscat, aspru sau foarte cret. Urmati instructiunile de mai sus pentru aplicarea uleiului de jojoba sau inlocuiti serurile de par chimice cu cateva pciaturi de ulei de jojoba pe parul umed sau uscat pentru a-l stiliza asa cum va doriti si pentru a hidrata varfurile uscate.

Uleiul de cocos

Uleiul de nuca de cocos ajuta parul sa-si pastreze umiditatea naturala si sigileaza firul de par, protejandu-l si ajutand la mentinerea coafurii si prevenirea deteriorarii. Poate fi folosit ca mai sus, pentru aplicare pe parul uscat sau umed. Parul cu o textura puternica sau foarte ondulat va beneficia din plin de tratamentul cu ulei natural de cocos, mai ales daca a fost indreptat prin aplicarea de caldura excesiva sau vopsit. Ca si cel de jojoba, uleiul de cocos paote fi folosit pentru regenerarea parului, dar si pentru stilizarea acestuia si definirea buclelor.

Uleiul de rozmarin

In timp ce uleiurile de jojoba si de cocos sunt folosite traditional pe par, uleiul de rozmarin este un ulei esential folosit de cele mai multe ori pentru aromaterapie. Pentru a folosi ulei de rozmarin in ingrijirea parului, acesta ar trebui diluat cu alt ulei, cum ar fi cele de masline, cocos sau jojoba.

In mod traditional, uleiul de rozmarin a fost utilizat pentru a stimula cresterea parului si pentru a imbunatati sanatatea scalpului. Chiar daca nu exista studii in acest sens, utilizarea uleiului de rozmarin este considerata sigura daca nu sunteti gravida si nu suferiti de hipertensiune arteriala sau epilepsie. Un aromaterapeut calificat va poate oferi indrumari suplimentare privind utilizarea uleiurilor esentiale in ingrijirea corpului si parului.

Credem ca apeland la ingrediente naturale ne putem proteja frumusetea si sanatatea. Folosirea uleiurilor naturale este, probabil, cea mai eficienta si sanatoasa metoda de regenerare a parului. Pe shavers.ro gasiti mai multe sfaturi si ponturi pentru o iingrijire personala de calitate. Iar acum, nu mai ezitati si oferiti-va o experienta ca de salon SPA chiar acasa. Rasfatati-va cu uleiuri naturale pentru a va imbunatati starea de sanatate a parului si a scalpului.

Alimente pentru sanatatea parului

Si pentru ca sanatatea firului de par depinde foarte mult de dieta si de stilul de viata, iti prezentam cateva alimente, ce nu trebuie sa lipseasca din dieta ta. Consumand aceste 3 alimente gustoase putem sa avem un par mai frumos si mai sanatos:

Nuci
Bogate in grasimi sanatoase omega-3 care intaresc firul de par si ii dau stralucire, nucile nu ar trebui sa lipseasca din dieta noastra daca ne dorim un par frumos. In plus, ele contin biotina (vitamina H) un compus care ne ajuta sa prevenim cadere parului.

Linte
De multe ori caderea parului este cauzata, sau agravata, de lipsa fierului din organism. Lintea se numara printre alimentele bogate fier care ne pot ajuta sa stopam caderea parului. De asemeni, lintea reprezinta si o sursa importanta de proteina, proteina ajutandu-ne sa avem un par mai bogat si mai sanatos.

Spanac
Bogat in vitamina A, responsabila pentru un fir de par puternic, in vitamina C, care ne ajuta sa evitam varfurile despicate si in fier (despre ale carui beneficii am discutat mai sus) spanacul reprezinta un aliment cheie in mentinerea unui par sanatos si frumos.

Incearca oricare dintre solutiile de mai sus si nu ezita sa ne spui parerea ta.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × 4 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.