alimentatia hipertensiune

Alimente ce trebuie evitate de hipertensivi

Tensiunea arteriala este unul dintre cei mai importanti factori de risc in bolile cardio-vasculare. Conform statisticilor, la nivel international, o persoana adulta din trei sufera de hipertensiune, ceea ce este de-a dreptul ingrijorator.

Daca consideri ca problemele de sanatate ar putea fi cauzate de hipertensiune, nu intarzia vizita la medicul specialist. Acesta este cel mai in masura sa stabileasca un diagnostic si sa prescrie un tratament medicamentos adecvat. Pe langa tratamentul recomandat, va trebui, de asemenea, sa faci cateva schimbari importante in stilul tau de viata si de alimentatie. Iata cateva alimente de care va trebui sa te lipsesti daca suferi de hipertensiune:

Mezelurile
Persoanele cu hipertensiune trebuie sa evite alimentele bogate in sare. Sunca, carnatii, salamurile sau bacon-ul contin cantitati mari de sare, iar daca sunt consumate cu branzeturi sarate, in sosuri sau in sandvisuri, acestea devin si mai „periculoase”.

Muraturile
Muraturile pot fi conservate in sare sau in otet. Chiar si cele conservate in sare au un gust mai degraba acru decat sarat si pot fi consumate fara intentie. Acestea trebuie evitate in totalitate.

Dulciurile
Persoanele supraponderale sau obeze prezinta un risc ridicat de hipertensiune, iar zaharul contribuie la acumularea greutatii in exces. Asadar, evitati-l!

Cofeina
Toate produsele care contin cofeina (cafeaua, ceaiurile, bauturile carbogazoase, coca-cola, energizantele) trebuie elimante complet din alimentatie si inlocuite cu sucuri naturale, bauturi decofeinizate sau fara cofeina.

Alcoolul
Acesta determina fluctuatii ale tensiunii arteriale, devenind astfel periculos pentru persoanele hipertensive. Astfel, o cantitate mica sau moderata de alcool poate avea un efect de scadere a tensiunii, iar consumul ridicat de alcool poate determina cresterea brusca a tensiunii arteriale.

Lactatele integrale
Consumul de lactate are multiple beneficii pentru sanatate, insa in cazul hipertensivilor pot exista si cateva efecte negative. Produsele lactate integrale contin o cantitate mare de grasimi saturate, care maresc colesterolul si astfel prin incarcarea arterelor va creste tensiunea

Conservele
Acestea contin multa sare si conservanti. Evita-le si alege, in schimb, produse proaspete si mancaruri cu o compozitie cunoscuta.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × five =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.