cereale pentru sanatate si cosmetica

3 cereale pentru sanatate si frumusete

Toate plantele ne ofera beneficii majore atunci cand sunt folosite corect, devenind astfel indispensabile sanatatii si frumusetii noastre, de aceea trebuie sa le acordam atentia cuvenita. Va prezentam astazi beneficiile si modurile de utilizare a trei tipuri de cereale.

Orezul (Oriza sativa)
Este o planta anuala, cu seminte bogate in amidon si o cultura agricola foarte importanta. Are calitati nutritive, se folosete in alimentatie, cosmetica si sanatate. Contine vitaminele A, B1,B2, E6, hidrati de carbon, materii grase, azotati, calciu, fosfor, fier, iod, arsenic etc., este nutritiv, energetic, hipotensor, favorizeaza eliminarea ureei. Este bun in hipertensiune arteriala, surmenaj, diaree, azotemic etc.

Doctorul cercetator Leon Binet recomanda consumarea orezului impreuna cu compot de mere, bun pentru sanatate in mai toate bolile. Pentru cosmetica este mai des intrebuintat de actrite pentru urmatorul motiv: prin fierbere, mucilagiul de orez este bun pentru diaree, dar si pentru ten. Apa mucilagionoasa in amestec cu branza de vaci este o masca buna pentru tenurile grase, aceeasi apa in amestec cu piure de mere fierte scoate din porii tenului toate impuritatile, iar dupa spalare cu apa rece, tenul ramane curat, frumos, colorat rose, plus ca-ti da un confort linistitor.

La Holywood, orezul este planta numarul unu, la noi, actrita Carmen Stanescu foloseste zeama de orez fiert in amestec cu piure de mar fiert pentru intretinerea tenului, dar si ca masca relaxanta.

Orzul (Herdeum vulgare)
Este planta anuala, cereala, folositoare in industria alimentara, in sanatate si in cosmetica. In industria alimentara are o larga utilizare in fabricarea berii. Este un bun inlocuitor de cafea, ce se intrebuinteaza mai mult in vreme de razboi. Este emolient in afectiunile pulmonare, tonic al sistemului nervos, hipertensiv, stari febrile, aintiinflamator al cailor urinare, nefrite si cistite.

In amestec cu alte cereale (orez, grau, porumb, fasole, mazare, malt, sub forma de terci), este bun in alimentatia copiilor, batranilor si persoanelor obosite. Extern, este intrebuintat de artistii lirici pentru gargara, in mentinerea vocii. Faina sub forma de cataplasme este des intrebuintata in amestec cu sucul de fructe pentru tenurile cu acnee, grase si cu infectii cutanate. Tinerii in perioada acneica folosesc o masca pentru fata din faina si sucuri. Pe un herpes, putina faina de orz, in amestec cu apa rece, face minuni: se retrage imediat. O coca din faina cu lamaie si apa rece se aseaza pe tenurile cu puncte negre, ce vor disparea.

Ovazul (Avena sativa)
Este o planta furajera, buna in industria alimentara, in cosmetica si in sanatate. Contine saruri si minerale, vitaminele B1, P2, PP, D si caroten. Este un puternic energizant, stimulent tiroidian si endocrin, indicat in astenie fizica si intelectuala, insomnii si cresterea sanatoasa a copiilor. Se recomanda sub forma de fulgi, supe si decoct.

Tincturile de ovaz sunt bune pentru insomnii si astenii. Pentru cosmetica, faina de ovaz se amesteca bine cu orice fel de ceai de plante, se formeaza o coca, iar aceasta se aplica pe tenurile si pe decolteurile ridate sau uscate. Este o masca foarte eficace. Salteaua din paie de ovaz este indicata persoanelor cu insomnii, iar aerul inspirat din aceste paie face tenul mai catifelat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight + four =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.